گروهی از محققان دانشگاه اشتوتگارت می گویند می توان از پهپادهای رباتیک پرنده برای معماری سازه های هوشمند استفاده کرد و آنها را برای جاگذاری مواد مختلف به شیوه های گوناگون در کنار هم به کار برد تا به عنوان مثال در طول روز در مناطق روباز فضاهایی با سایه مناسب برای استراحت به وجود آید.
پهپادهای یادشده می توانند دنیای معماری را متحول کنند و با توجه به قابلیت جابجایی سریع و هوشمند می توان سازه های جذاب و به سرعت قابل تغییری را با استفاده از آنها برپا کرد.
مزیت مهم دیگر استفاده از این روش برای معماری این است که نیازی به استفاده از مصالح مختلف و همین طور کثیف کردن محیط اطراف وجود ندارد و هزینه این کار هم بسیار پایین است.
در این روش ابتدا الگوریتمی برای طراحی سازه های مورد نظر طراحی می شود و سپس پهپادها به طور خودکار به پرواز درمی آیند تا بتوانند سازه طراحی شده را با حمل مواد تشکیل دهنده آن ایجاد کنند. از این روش در آینده می توان برای ساخت پل هم استفاده کرد.
سازه های حمل شده توسط پهپادها که بدین منظور به کار گرفته می شوند از جنس فیبر نوری بوده و بسیار سبک وزن است. البته تعدادی حسگر و ماژول های ارتباطی و غیره نیز بر روی آنها نصب شده است. همچنین سازه های مذکور می توانند توسط پهپادها و در واکنش به تغییر زاویه تابش نور خورشید جابجا شوند تا سایه مورد نیاز افراد را تامین کنند.